Няма опасност армията да остане без боеприпаси. Това, което даваме на

...
Няма опасност армията да остане без боеприпаси. Това, което даваме на
Коментари Харесай

Атанас Запрянов: Няма опасност армията да остане без боеприпаси

„ Няма заплаха армията да остане без муниции . Това, което даваме на Украйна с втория транш по същина и темперамент е както в първия транш - това са непотребни за въоръжените ни сили муниции и някои механически средства. Няма да нарушим щатовете на мирновременните и военновременните формирования, с цел да предоставим избрана техника “. 

Това сподели заместник-министърът на защитата Атанас Запрянов. 

След началото на войната в Украйна в фабрики за муниции у нас търсенето на служащи надвишава наличните хора

„ Освобождаването на муниции и тяхното ободряване посредством потребление на контракта сред Министерство на защитата и ВМЗ „ Сопот “ е една мярка, която разрешава да се освободим от муниции, действен ресурс, които се съхраняват дълго време в нашите въоръжени сили и са най-после на своя експлоатационен запас “, добави Запрянов.

По думите му, в случай че не ги деблокираме и не се освободим от тях в този момент, след няколко години ще се наложи да ги унищожаваме, да харчим средства за това и в допълнение да разходваме средства за закупуване на нови такива.

Когато извадим от складовете годно, само че на години въоръжение и муниции, получаваме отплата към 55%, посочи министърът

„ Деблокирането на запасите се прави по доста строга методика. Графикът на това деблокиране по никакъв метод не разрешава да бъдем освободени напълно от оперативните ресурси “, добави Запрянов.

Замeстник-министърът на защитата увери, че в военновременните ни формирования са с налични ресурси. „ Оперативните ресурси са отвън формированията. Там имаме войскови ресурси, които са на 100%. Ние ще деблокираме единствено военновременните ресурси “, безапелационен е той.

Комисията по защита се събра изключително в Народното събрание още рано сутринта

По отношение на това за какво са взели решение за ускорение на процеса по освобождение на спомагателни оперативни ресурси той уточни: „ В Министерството на защитата имаме писмо от управлението на ВЗМ „ Сопот “, че те са в положение с изпреварващи периоди да възстановят това, което към този момент сме им подали “.

Запрянов разяснява, че описът с оръжия , които Украйна изиска, е одобрен и се работи по неговото даване.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР